LESEBANC
NIEUWSBRIEFInschrijven
Uitschrijven

 
Naslag

Lees meer over de (laatste) ontwikkelingen van 'De Lesebanc' en
over dyslexie door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Klik hier voor de theoretische achtergond.

Theoretische achtergrond lezen


2010:Om ook kinderen die 'net niet' dyslectisch zijn ook vooruit te kunnen helpen met oefeningen is de spraakversie uitgebreid met een verhalen module voor karaoke lezen en begrijpend lezen. Uiteraard kunnen dyslectische kinderen ook oefenen met deze verhalen. In natuurlijke spraak ingesproken dus geen blikkerige computerstem.

2009:Onder categorieën en niveau's zijn ingedeeld in de nieuwe Avi standaard van M3 t/m E7

2006: Vanwege hoge ondersteuningsdruk is de spraakversie ontwikkeld waardoor leerlingen zelfstandiger kunnen werken met de lesebanc. Door het winnen aan populariteit van andere besturingssystemen dan Windows, bijvoorbeeld Linux, freebsd en dergelijke, was de wens naar een serverversie die afwijkt van windows belangrijk, dit is in deze spraak/netwerkversie opgelost. Door gebruik te maken van een andere database is ook het netwerkgebruik enigszins verbeterd.

2004:In het jaar 2004 is de veelgevraagde 'Lesebanc Extra netwerkversie' ontwikkeld.

2002:In 2002 hebben wij 'De Lesebanc Extra' ontwikkeld. Op veler verzoek hebben wij met name de AVI niveaus uitgebreid t/m Niveau 9, en kent het programma meer dan 15.000 woorden en zinnen.

1999:Na ruim tien jaar theoretisch onderzoek en praktische ervaring hebben wij een computerprogramma (voor Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows XP, Windows NT4.0 en Windows 2000) ontwikkeld, voor kinderen met dyslexie. Het programma is een sterk verbeterde versie van het programma 'tempo lezen' dat de laatste jaren op vele honderden scholen zijn dienst heeft bewezen (en nog doet).

De nieuwe versie heet 'De Lesebanc' en bevat o.a. een sterk verbeterde interface, 6000 woorden en 4000 zinnen, heel veel effecten, sterk verbeterde rapportagemogelijkheden en als belangrijkste een theoretische onderbouwing die in de praktijkgetoetst is. Voor verschillende leesproblemen zijn verschillende beslisbomen van sessies beschreven. Het produkt is geschikt voor gebruik op basisscholen, voortgezet onderwijs, volwassenen en particulieren en draait inmiddels op ruim 2750 scholen.beeld kind

advertentie Lesebanc

kind aan computer

   

Hosting & Webdesign door VSM Hosting. Copyright © 2019
De Lesebanc - Grotestraat 80 - 5836 AH Sambeek
Tel:(0485) 478040


login